др Емилија Несторовић

интерниста-кардиолог

Биографија

Др Емилија Несторовић, интерниста-кардиолог, рођена је 1978. године. Дипломирала је на Медицинском факултету у Београду 2006. године, где је и завршила специјалистички испит из Интерне медицине (2013. године), као и испит из уже специјализације из кардиологије (2017. године).

Докторску дисертацију из области кардиологије на тему лечења пацијената у терминалној срчаној инсуфицијенцији трансплантацијом срца и уређајима за механичку потпору левој комори одбранила је такође на Медицинском факултету у Београду (2018. године) што представља први докторат у Републици Србији објављен из ове области. Учествовала је у увођењу више нових савремених метода лечења у кардиологији из области трансплантације срца и механичке потпоре срцу.

Усавршавања у земљи и иностранству

  • Од 2013. до 2014. године усавршавала се из области трансплантације срца и механичке потпоре срцу на на Mayo Clinic College of Medicine, Rochester, USA.
  • Од 2013. до 2016. године стекла је званичне европске сертификате из области механичке потпоре левом срцу LVAD Heart Mate II (Medical Highschool Hanover), HeartWare (Medical High school Oslo, Norway), Total artificial heart (Berlin, Germany), ECMO (Manchester, GB), BIVAD – Berlin Heart (Belgrade), Heart Mate III (Астана, Казахстан) и JARVIC 2000 (Минхен, Немачка) и тиме постала носилац свих сертификата у области лечења пацијената у теримналној срчаној слабости применом механичке потпоре срца.
  • Од 2010. до 2011. године усавршавала се у области примене мера основне, неодложне и напредне животне потпоре, где је стекла сертификате Европског Ресусцитационог Савета.
  • Од 2012. до 2015. године стекла је званичне сертификатe UEFE из области едукације доктора у збрињавању играча на терену и постаје члан UEFA Медицинског тима.
  • 2008. године завршила стручну едукацију из ехокардиографског имиџинга у Школи ултразвука у КЦС, која је 2016. године употпуњена завршетком курса: “Strain imaging ECHO “ у Берлину.

Садашња позиција

Од оснивања Одељења за трансплантацију срца и механичку потпору срцу – LVAD и ECMO, Клинике за кардиохирургију КЦС обавља функцију начелника овог одељења.

2019. године изабрана је у звање асистента на предмету интерна медицина – кардиологија на Медицинском факултету Универзитета у Београду.
Члан је Српског кардиолошког удружења, Међународног удружења за трансплантацију срца и плућа, Европског кардиолошког удружења, Европског удружење за Ехокардиографију, Европског удружење за Срчану инсуфицијенцију, Републичке комисије за трансплантацију срца…

Аутор је већег броја стручних и научних публикација из области кардиологије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *