интерниста кардиолог

Биографија

Кардиолог Dr Дејан Вукајловић, рођен је 1968. године. Дипломирао на Медицинском факултету у Београду 1993. године. Специјализацију из Интерне медицине (1998. године), као и субспецијализацију из Кардиологије (2005. године) завршио на Медицинском факултету у Београду.

Докторску дисертацију из области кардиологије одбранио је такође на Медицинском факултету у Београду 2014. године.

Акредитацију Европске асоцијације за поремећаје ритма Европског удружења кардиолога за интервентну електрофизиологију (EHRA Accreditation in invasive electrophysiology) поседује од 2010. године. Од 2014. године поседује и Акредитацију за интервентну електрофизиологију Немачког удружења кардиолога (Curriculum invasive Elektrophysiologie, Deutsche Geselschaft fur Kardiologie).

У периодима од 1999. до 2001., као и од 2004. до 2005. године је радио и усавршавао се из области клиничке електрофизиологије на Kerkof-Клиници у Bad Nauheim-у у Немачкој, код prof.dr H.F. Pitschner-a.

Доктор Вукајловић од 1996. године (не рачунајући прекиде у току рада у Немачкој) ради на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње. Ту је у потпуности овладао свим техникама инвазивне и неинвазивне кардиолошке дијагностике (ехокардиографија, коронарографија, катетеризација, ехоангиографија и атериографија).

Након повратка са Kerkof Клинике 2001. године, Др Вукајловић отпочиње на Институту са применом радиофреквентне аблације у лечењу различитих поремећаја ритма.

У периоду од 2007. до 2011. године, хонорарним радом у Институту за кардиоваскуларне болести Војводине даје одлучујући дорпинос развоју службе интервентне електрофизиологије у овој Установи.

Од 2011. до 2015. године ради као шеф службе електрофизиологије (leitender Oberarzt) на Клиници за поремећаје ритма у Болници „Barmherzige Bruder“ у Регенсбургу, Немачка. Захваљујући искуству у примени криобалонаблације у лечењу атријалне фибрилације, ангажован је као инструктор („proctor“) за увођење ове методе у појединим центрима у Баварској, испред фирме Медтроник.

Тренутно ради на месту Начелника службе за електрофизиологију и електростимулацију на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње у Београду.

Аутор је већег броја стручних и научних публикација из области кардиологије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *