доктор Петар Дабић

Специјалиста кардиолог, доктор медицинских наука

Биографија 

Доктор Петар Дабић кардиолог у ординацији Кардиотонус, рођен је у Београду, 5. јуна 1971. године, где је завршио основну школу и гимназију. Године 1990. започео је студије на Медицинском факултету Универзитета у Београду.  Дипломирао је 27.09.1996. године, са просечном оценом 9,22.

Исте године завршава једногодишњи општи лекарски стаж на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње у Београду где ради до данас.

Професионална усавршавања

1998. године, Доктор Петар Дабић кардиолог у ординацији Кардиотонус, уписао је специјализацију из интерне медицине и започео последипломске студије из кардиологије. Дана 13.06.2002. положио је са оценом одличан специјалистички испит из Интерне медицине. Исте године креће на студије уже специјализације из кардиологије.

Од 2004. до 2005. године ради на стручном усавршавању из ехокардиографије код Професорке Марисе Ди Донато на Институту Сан Донато Миланезе у Милану, Република Италија, где је као други аутор или коаутор објавио више радова.

Године 2005. са оценом 10 полаже завршне усмене испите на ужој специјализацији и последипломским студијама из кардиологије.  06.07.2010. године, одбранивши рад уже специјализације стекао је звање специјалисте кардиолога.

25.02.2013. одбранио је магистарску тезу из кардиологије под називом „Индекси сферичности у процени облика и функије новокеиране леве коморе хируршком реконструкцијом у болесника са преболелим инфарктом миокарда предњег зида“.

Дана 19.09.2018. одбранио је докторску тезу „Еволуција умерене и умерене до тешке митрлане регургитације код болесника који су оперисани због тешке аортне стенозе“ и стекаo звање Доктора медицинских наука.

Доцент је на предмету „Интерна медицина“ на Стоматолошком факултету у Панчеву и на Медицинском факултету у Бања Луци, Република Српска.

Професионална ангажовања у кардиологији

У току рада на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње радио је на одељењима:

  • Кардиологије
  • Електрофизиолошке и ехокардиографске лабораторије Клинике за кардиологију
  • Интензивне неге
  • Полуинтезивне и постоперативне неге Клинике за кардиохирургију
  • Постоперативног лечења Клинике за кардиохирургију I и II

Тренутно је Начелник Кардиолошко-интернистичког одељења Клинике за васкуларну хирургију у оквиру Института.

Остало

Члан је кардиолошке секције Српског Лекарског Друштва, Европског удружења Кардиолога, Лекарске Коморе Србије и Одбора за Биоетику Светог Синода СПЦ и Међуправославне Комисије за Биоетику.

Говори енглески и руски језик и служи се италијанским језиком.

Године 2008. рукоположен је у чин ђакона Српске Православне Цркве.

Кардиологија је област интерне медицине која изучава болести срца и крвних судова.

извор: Википедија

1 thought on “Doc dr sci med Петар Дабић кардиолог

  1. Savršen lekar i savršen čovek pre svega. Njegov pristup pacijentu je pola izlečenja. Samo kod njega idu na pregeled moj suprug i sin. Hvala doktoru za sve

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *